Om Nykab i Sätila

Från idé till färdig produkt

NYKAB i Sätila bildades 1970 och har sedan starten arbetat mot bilindustrin med konstruktion, tillverkning och montage av utrustning. Vår nisch är från idé till färdig produkt med snabba leveranser och korta serier. Vi utför även service och förebyggande underhåll.

Ny mekanisk verkstad

1974 utökades verksamheten med en ny mekanisk verkstad i Sätila. 1995 byggdes en ny svetshall med 6 meter fri lyfthöjd och två 5 tons traverser. Den totala golvytan är nu 1200 m2 och ett kallförråd på 700 m2. Maskinparken består av en kantpress som klarar 200 ton, en gradsax 16×3000 mm, Peddinghaus, blästermaskin, svarvar, fräsar, radialborrmaskin, vals, schablonbrännarutrustning, planslip och automatiska bandsågar.

2002 genomgick företaget en omorganisation med två nya delägare, Mauri och Joni, som sedan 2006 har drivit verksamheten i egen regi. NYKAB i Sätila har för tillfället 15 fast anställda.

Skeppet Isa af Lygnern

Vi har tillverkat skeppet Isa af Lygnern. Förebilden är ångbåten Isa som trafikerade sjön Lygnern mellan åren 1889 och 1921. Klicka dig vidare för att se fler av våra produkter.

Vår personal har goda kunskaper i olika svetstekniker, gällande tillstånd för het-arbeten, utbildning i truckkörning, smide, mm och våra rymliga lokaler möjliggör en kvalitativ framtagningsprocess.