Anläggningen

Mekanisk verkstad i Göteborg 

Vi är en mekanisk verkstad som ligger en liten bit utanför Göteborg. Med lång erfarenhet och gediget kunnande inom svets, reparation, smide och service erbjuder vi kundanpassade lösningar inom branschen mek och plåt. Vår styrka ligger i att ha en nära dialog med våra kunder, det gör att vi lättare kan leva upp till våra höga ambitioner samt kundernas egna krav och förväntningar på oss. Vi ser till att snabbt vara på plats och möta de behov som finns hos er. Våra medarbetare har god kunskap och många års erfarenhet inom den mekaniska industrin och kan därför utföra arbetet effektivt utan att behöva tumma noggrannhet och kvalitet. 

Industrimontage för olika branscher

Våra kunder finns främst inom bilindustrin där vi erbjuder konstruktion, tillverkning och montage av utrustning. Utifrån kundens specifika behov och önskemål tillverkar vi produkter direkt anpassade till användningsområdet, oavsett om underlaget är en enkel skiss eller en professionell ritning. Vi tillverkar korta serier med hjälp av konventionella maskiner och vi ombesörjer även varm- och kallgalvanisering, nitrithärdning, blästring och pulverlackering efter önskemål.   

Vi som arbetar på Nykab i Sätila besitter hög kompetens när det kommer till mig-/mag/tig- och bågsvets, gas-svetsning/-skärning och har gällande tillstånd för hetarbeten samt utbildning i truckkörning, mobila plattformar och säkra lyft. Med de kvalifikationerna kan vi erbjuda lönsamma tjänster med korta ledtider.  

Så söker du en mekanisk verkstad i närheten av Göteborg som kan erbjuda tjänster med hög flexibilitet och korta ledtider så har du hittat rätt. Hos Nykab i Sätila hittar du en pålitlig leverantör – vi ser fram emot att kunna hjälpa till med det du behöver!  

Våra Verkstadslokaler

Verkstadslokalen innehåller en svetshall med 6 meter fri lyfthöjd och två 5 tons traverser. Den totala golvytan är 1 200 kvm samt ett kallförråd på 700 kvm.

Maskinparken består av en kantpress som klarar 200 ton, en gradsax 16×3000 mm, Peddinghaus, blästermaskin, svarvar, fräsar, radialborrmaskin, vals, schablonbrännarutrustning, planslip och automatiska bandsågar.

Vill Du se våra verkstadslokaler? Ta en rundvisning genom att klicka på någon av följande länkar: maskinhall;  montagehallplåthall.

Skeppet Isa af Lygnern

Vi har tillverkat skeppet Isa af Lygnern. Förebilden är ångbåten Isa som trafikerade sjön Lygnern mellan åren 1889 och 1921. Klicka dig vidare för att se fler av våra produkter.

Mekaniska verkstäder i Göteborg​​

Vår personal har goda kunskaper i olika svetstekniker, gällande tillstånd för het-arbeten, utbildning i truckkörning mm och våra rymliga lokaler möjliggör en kvalitativ framtagningsprocess.